Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: IQ700 Computer

  1. #1
    Grouper
    Join Date
    09/18/2007
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    346

    IQ700 Computer

    Anyone has the problem when the water temp reaches 33 to 35 F the computer fails? I had that happen to me 2 out of 3 times now. I have talked to larry via email and was told it has to be sent in. The computer should be similar to the diverite and zeagle one.

  2. #2
    TadPole
    Join Date
    08/28/2007
    Location
    United States
    Age
    59
    Posts
    42
    I've never been that cold. Just looked at the manual and it says operating range is 23F - 104F; however, it does say that the display will be "dim" at colder temperatures. I wonder if dim means non-visible?

  3. #3
    Grouper
    Join Date
    09/18/2007
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    346
    Dim would be ok but it doesn't even log the dive. I can see the no's it just tells me what time it is haha.. It becomes a watch..

  4. #4
    TadPole
    Join Date
    08/28/2007
    Location
    United States
    Age
    59
    Posts
    42
    I'd send it in. Obviously not much good if it doesn't log the dive.

  5. #5
    Shark Founding Member
    Join Date
    07/12/2007
    Location
    DFW-USA
    Age
    64
    Posts
    2,372
    Never had those issues with cold water and the unit failing....must be a issue specific to yours. Hope you get it resolved soon.
    PADI Divemaster, TDI Advanced Trimix

  6. #6
    Megalodon
    Join Date
    11/12/2007
    Location
    Wichita, KS
    Age
    58
    Posts
    14,155
    Images
    13
    Sounds like your computer suffers from MDR. Mammilian Diving Reflex...I'd get a hold of TUSA, especially if the temp range is supposed to be 23f to 104f.

  7. #7
    Grouper
    Join Date
    10/27/2007
    Location
    Los Cabos Mexico
    Age
    49
    Posts
    442
    Images
    21
    cool that you ask..i have had a similar problem, only different....I bought two iq700 last nov. for myself and my wife......one is perfect, but after 10 dives my wife's began to register 20 to 30 degress colder water temp than real. this of course affects the calcs in the compu.....I communicated with Joe at ST and with TUSA directly....."send it back!" so I did! now we have a brand new to work with.....weird flaw.....I hope it goes better now.....
    www.epyc.com "always on the bite!"
    blog.pacprologbook.com

  8. #8
    Shark Founding Member
    Join Date
    07/12/2007
    Location
    DFW-USA
    Age
    64
    Posts
    2,372

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by divingchef View Post
    cool that you ask..i have had a similar problem, only different....I bought two iq700 last nov. for myself and my wife......one is perfect, but after 10 dives my wife's began to register 20 to 30 degress colder water temp than real. this of course affects the calcs in the compu.....I communicated with Joe at ST and with TUSA directly....."send it back!" so I did! now we have a brand new to work with.....weird flaw.....I hope it goes better now.....
    Awesome!!!
    PADI Divemaster, TDI Advanced Trimix

  9. #9
    Grouper
    Join Date
    09/18/2007
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    346
    last weekend I did 3 ice dives and it just logged 1 of the 3.. It is going back.. Now I have to buy or rent a console till i get it back. That sucks..

  10. #10
    Shark Founding Member
    Join Date
    07/12/2007
    Location
    DFW-USA
    Age
    64
    Posts
    2,372
    Quote Originally Posted by kancho View Post
    last weekend I did 3 ice dives and it just logged 1 of the 3.. It is going back.. Now I have to buy or rent a console till i get it back. That sucks..
    If you purchased it from a LDS I bet they will loan you one at no cost while getting yours taken care of....if you bought over the internet your screwed with that option.
    PADI Divemaster, TDI Advanced Trimix

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1 computer, 2 computer, 3 computer, 4....
    By NewDaScuba13 in forum Computers and Gauges
    Replies: 22
    Last Post: 01-11-2009, 18:30
  2. Computer- HELP!
    By GPC in forum Computers and Gauges
    Replies: 16
    Last Post: 08-09-2008, 20:29
  3. IQ700 went wonky..
    By kancho in forum Computers and Gauges
    Replies: 4
    Last Post: 12-31-2007, 11:39
  4. I got a new computer
    By jo8243 in forum Surface Interval
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 01:50
  5. Computer
    By dmdoss in forum Zeagle
    Replies: 3
    Last Post: 07-31-2007, 13:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •